Ο Γιατρός

Ο Δρ. Γ. Χατζηγεωργίου είναι Νευροχειρουργός του τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Νευροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και στο Απολλώνειο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Είναι εξειδικευμένος στην ενδοσκοπική χειρουργική της υπόφυσης, στη νευρο-ογκολογία και στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης.

Εργάστηκε και εξειδικεύτηκε σε έμμισθες θέσεις σε μερικά από τα κορυφαία ιδρύματα των ΗΠΑ (Miami Jackson Memorial Hospital & New York Presbyterian/Weill Cornell Medicine) και της Ευρώπης (University Hospital of Copenhagen & Royal National Orthopedic Hospital of London). Ακολούθως, εργάστηκε επί σειρά ετών ως Επιμελητής Νευροχειρουργός (Consultant Neurosurgeon) στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μονάχου.

Ο Δρ. Γ. Χατζηγεωργίου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Διδακτορική του Διατριβή (Βαθμός Άριστα) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2018 εκλέχθηκε full-time Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου είναι συντονιστής των μαθημάτων της Νευροανατομίας και της Νευροχειρουργικής.

Ο Δρ. Γ. Χατζηγεωργίου είναι από τους λίγους Νευροχειρουργούς στον ελληνικό και κυπριακό χώρο που διαθέτουν πανευρωπαϊκή πιστοποίηση κατόπιν εξετάσεων (EANS European Board Certification). Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως ειδικός νευροχειρουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο (GMC 7212700) και την Γερμανία. Είναι επίσης μέλος της ευρωπαϊκής (EANS) και αμερικανικής νευροχειρουργικής εταιρείας (AANS, CNS).

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, του έχουν απονεμηθεί σημαντικές διεθνείς υποτροφίες (Aesculap, Codman) και βραβεία (Χρυσός Σταυρός Ερυθρού Σταυρού, Βραβείο Νευροχειρουργικής Χ. Αντωνιάδη). Είναι επίσης μέλος σε συντακτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και μέλος επιστημονικών επιτροπών.

Πατήστε εδώ για το Αναλυτικό Βιογραφικό

Scroll to Top